HUDEBNÍ TIP: Objev české scény Dannie vydala nový klip!

Objev české hudební scény pro tento rok? Jednoznačně zpěvačka Dannie. Ač ne příliš dokonalé postavy, dokázala se zpěvačka uchytit mezi konkurencí českých zpěvaček.

 

Tato zpěvačka vydává příští týden své debutové album "Colours of Lights", na kterém se podílel například i DJ Wich. Jak fungují její písně naživo můžete zjistit 26.11.2011, kdy pokřtí své nové album.

 

Něco o Dannie:

Dannie pochází z hudební rodiny s řeckými kořeny. Vyrůstala v divadelním a koncertním prostředí českého show businessu a zpívání se věnuje takřka od plenek. V roce 2009 dokončila absolventské studium na Pražské konzervatoři.


Dannie je pro své časté spolupráce s hip hopovými umělci považovaná za jedinou rnb/hip hopovou zpěvačku v ČR. Asi nejvíce se zařadila do povědomí českých a slovenských posluchačů díky známému videoklipu k hitové písničce Vaša, společně s Čistychovem, Tinou a Orionem, ale i četným hostováním na albech českých i slovenských umělců.
Spolupracovala se slavným producentem Davidem Biancem při hostování na desce Davida Kollera, kytarový mág Michal Pavlíček Dannie přizval k nazpívání úvodní písně k seriálu Dobrá čtvrť, se kterou v roce 2006 vystoupila na cenách TýTý vysílaných televizí Nova. Pravidelně spolupracuje se světovými gospelovými hvězdami a soubory, mezi jinými s britským dirigentem Colinem Vassellem nebo dánským skladatelem Larsem Jochimsenem. Zůčastnila se turné Daniela Nekonečného a Šum Svistu. Externě spolupracovala s Jiřím Kornem, Vladimírem 518, Jamesem Colem, německým producentem Mad Skillem, Dj Wichem, Lucasem Skunkwalkerem, Andělem oceněnými Pio Squad, Mojou Rečí, Ektorem & Enemym, americkými rapery Nironicem a Hi-Defem, apod. Předskakovala takovým umělcům jakými jsou Methodman, Redman, GZA, Fatman Scoop, Living Colour či Delinquent Habits.


Se svou R&B kapelou SIXIN a zpěvákem Obeyem vystoupila vedle Kamila Střihavky, Dana Bárty, Báry Basikové, 4TETu a dalších před 5-ti tisíci diváky, jako host koncertní verze legendárního muzikálu Jesus Christ Superstar v liberecké Tipsport Areně!


Dannie skládá vlastní písničky a momentálně se naplno věnuje přípravě své sólové desky. Zároveň natáčí dlouho očekávané debutové album kapely SIXIN. Od začátku roku 2011 moderuje na největším českém hip hopovém rádiu Spin se zpěvákem Benem Cristovaem pořad RnB Nite Fever, který přináší nejžhavější novinky ze světa R&B a soulu. Kromě své profese se velmi úspěšně věnuje učení zpěvu a jako hudební scout vyhledává mladé začínající talenty pro nahrávací firmy.

 

Aktuálně má zpěvačka klip k písni Let´s Make It Right. Tuto píseň produkoval DJ Wich a podívat se na klip můžete pod textem.