David Deyl si nechává lhát v novém klipu!

https://nd05.jxs.cz/491/538/49a3234e98_81300356_o2.jpgNOVÝ VIDEOKLIP DAVIDA DEYLA ROZPOHYBOVALA ENERGIE TISÍCŮ FANOUŠKŮ!

David Deyl vydal ke konci loňského roku své druhé řadové album. Pod názvem Zásah vyšlo u Supraphonu. Prvním singlem, který byl vybrán pro rádia, je písnička Lež a nech si lhát. Jde o autorskou věc Davida Deyla s nápaditým textem Xindla X. V těchto dnech tato písnička dostala vizuální ztvárnění v režii Janka Rubeše a Lukáše Veverky..., kteří využili speciální technologii spojující obraz sestavený z 5590 fotek a klíčovaného videozáznamu, na kterém se podíleli kameramani Roman Hádl a Honza Mikulka.

„Snažili jsme se o formu videoklipu, do kterého bychom mohli zapojit co nejvíce příznivců Davida Deyla. Řešení jsme našli v rozdistribuování fotek mezi stovky fanoušků. Nejdříve bylo potřeba natočit základní video na text písně Lež a nech si lhát. Natáčení proběhlo klasickým způsobem na greenscreenu a v postprodukci byla následně vložena do pozadí typografická animace. Každý frame jsme vytiskly jako fotografii na tiskárně. Jak se jednotlivý fanoušci nechali s fotkou Davida zachytit, už bylo jen na jejich odvaze a fantazii.“ upřesňuje režisér Janek Rubeš.

Fotografie od fanoušků nebyly záměrně barevně upravovány, ani se neretušovaly. Různorodá kvalita dodaných snímků vytváří nezaměnitelný charakter celého spotu.
Výsledkem tříměsíčního maratónu je živé video, které je nabité energií hudbymilovných lidí, kteří ve svých rukou animují výsledný tvar videoklipu.

„Jsem potěšený, že můj videoklip byl realizován novou technologií, kterou doposud u nás nikdo nepoužil. Realizační tým se věnoval animační práci skoro tři měsíce. Věřím, že vizuální podoba písničky zaujme stejně jako hudba samotná.“ dodává David Deyl.

 

Zdroj: Facebook Davida Deyla